Boterprijzen

zuivel boter

Inside Melk

Vetproducten drukken Global Dairy Trade omlaag

De gemiddelde noteringen op de Global Dairy Trade (GDT) zijn op de veiling van dinsdag 2 juli net in de min geëindigd. Vooral de vetproducten hebben de prijs gedrukt. Daar kon een flinke plus van magere melkpoeder niet tegenop.
2 Juli 2019
boter

Inside Melk

Maakt boterprijs verwachtingen waar?

De boterprijs kan dit seizoen niet brengen wat in voorgaande jaren wel gebeurde, want toen stegen de prijzen namelijk tot recordhoogtes. Momenteel staan de prijzen onder druk, als gevolg van de hoge voorraden en een slappe export buiten de Europese Unie.
22 Juni 2019
zuivel boter

Inside Melk

Dit doen grote voorraden met boterprijs

Als gevolg van de voorraden bouwt de druk op de boterprijs zich op. Daarnaast ontbreekt het aan exportvraag en zijn de boterprijzen op de wereldmarkt minimaal concurrerend. Als gevolg van de dalende boterprijzen staan ook de roomprijzen wat onder druk.
25 Mei 2019

Marktflits Melk

Enkel boter beweegt bij stabiele zuivelnoteringen

De zuivelmarkt bivakkeert op het moment in een zeer stabiele fase. Hoe vertaalt dit zich in de noteringen van ZuivelNL voor week 15? Marktexpert Eric de Lijster licht het in 60 seconden toe in deze nieuwe marktflits.
10 April 2019

Marktflits Melk

Onzekerheid werkt door in boterprijs

De prijzen van het melkvet staan nog altijd onder druk en dat is volgens marktexpert Wouter Baan een gevolg van onzekerheid. In 60 seconden praat hij je bij over de marktontwikkelingen en te verwachten melkprijzen. 
27 Februari 2019

Marktflits Melk

Melkpoeders naderen psychologische prijsgrens

De boterprijs van ZuivelNL moet deze week een flinke min incasseren, maar volgens marktexpert Wouter Baan zijn er ook aanknopingspunten voor een bodem. De melkpoeders hervatten de weg naar hogere niveaus.
20 Februari 2019

Marktflits Melk

Legt GDT een bodem onder de boterprijs?

De zuivelmarkt toont overwegend stabiele prijsmutaties. Met uitzondering van de boterprijs (ZuivelNL), die nog wel een forse daling laat zien. Volgens marktexpert Wouter Baan is het echter aannemelijk dat de boterprijs spoedig een bodem vindt.
17 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden