Eigen foto

Ruwvoertour Week 17

Eerste percelen snijmaïs ingezaaid in droge grond

24 April 2020 - Redactie Boerenbusiness

Tot nu toe zijn er bij vier deelnemende veehouders van de Boerenbusiness Ruwvoertour maïspercelen ingezaaid. De meeste percelen zien er erg netjes uit, maar de gevolgen van het drogere weer zijn goed te zien.

Het eerste perceel van de Ruwvoertour dat werd ingezaaid was het perceel in Udenhout (Noord-Brabant). Dit perceel werd op 20 april ingezaaid met snijmaïs van het ras LG 31.205. De grondbewerkingen die nodig waren om de maïs te kunnen zaaien werden op dezelfde dag gedaan om de grond vochtig te houden. Op 22 april heeft deze veehouder ook zijn voederbieten ingezaaid. 

Noord-Holland
Het tweede perceel dat werd ingezaaid ligt in Aarstwoud, dit perceel is op 21 april ingezaaid met snijmaïs van het ras LG Asgaard. De grond is de week voor het inzaaien bemest met 40 kuub rundveedrijfmest, de dag voor het zaaien bewerkt met de rotorkopeg en na het zaaien aangerold met een cambridgerol. Volgens de veehouder was de grond goed te bewerken op een aantal plekken na. 

Draineren voor het zaaien
De deelnemende veehouder uit Jelsum (Friesland) heeft een perceel maïs eerst laten draineren voordat de maïs erin gaat. Een aantal andere percelen maïs zijn op 22 april ingezaaid met snijmaïs van het ras LG 31.205. Op foto's die de deelnemer heeft aangeleverd is te zien dat de grond droog is en dat het goed stuift, een foto laat zien dat de bodemtemperatuur op het perceel 15 graden Celsius is. 

Grond nog vochtig
De deelnemer uit Overloon (Noord-Brabant) heeft op 21 april zijn perceel geploegd en aangerold met een vorenpakker aan de ploeg. De geploegde grond ziet er in eerste instantie nog mooi vochtig uit en is erg fijn. Op 22 april is de maïs hier ingezaaid. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden