John Spithoven

Nieuws mest

Stikstofclaim wil erkenning als belangenbehartiger

10 Oktober 2024 - Klaas van der Horst

Stichting Stikstofclaim (SSC) heeft het ministerie van LVVN gevraagd om erkend te worden als officiële behartiger van boerenbelangen waar het gaat om mest en stikstof. Ze meent daar recht op te hebben vanwege ruim 3.000 aangesloten bedrijven.

Met dit aantal leden is de stichting een van de grootste agrarische belangenbehartigers in Nederland.De stichting heeft in de voorbije jaren een belangrijke rol gespeeld als partij of bemiddelaar in zaken rond stikstof en mest en namens boeren en ook collega-organisaties meerdere juridische procedures gewonnen en weten te bereiken dat wetgeving werd aangepast.

Tijdens de lustrumbijeenkomst van de stichting reikte burgemeester Ostendorp van de gemeente Buren een koninklijke onderscheiding uit aan oud-voorzitter John Spithoven (foto). Hij roemde met name de inzet en enorme dossierkennis van Spithoven voor de belangen van de agrarische sector.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden