Agrifoto

Nieuws GLB

Natuurclubs dwingen onderzoek naar GLB af

Gisteren 16:55 uur - Jurphaas Lugtenburg

De Europese ombudsman is een onderzoek gestart naar de noodwijzigingen die de Europese Commissie eerder dit jaar heeft doorgevoerd onder druk van de boerenprotesten. Dat is gebeurd op verzoek van ClientEarth en Birdlife, die in juli een klacht indienden tegen de wijzigingen, zo is vandaag bekendgemaakt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De natuurorganisaties hebben 'serieuze bedenkingen' bij de aanpassingen die de Commissie heeft gedaan in het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Volgens de NGO's worden door de wijzigingen in het GLB de milieubeschermingsmaatregelen verdund en is dat een bedreiging voor de toekomst van de landbouw. Daarnaast stellen ze dat de Commissie zich niet aan de eigen wetten houdt omdat er geen goede analyse van de gevolgen voor het klimaat is gemaakt voordat het GLB is gewijzigd. ClientEarth schrijft in een statement dat het aanknopingspunten zoekt voor vaststelling van wanbeheer.

In de pot van het GLB zit voor de periode 2023 tot 2027 €386 miljard. Dat zijn subsidies voor de landbouw en ontwikkeling van het platteland. Na de grote boerenprotesten begin dit jaar in verschillende lidstaten is de Europese Commissie boeren tegemoet gekomen in het GLB. Dat is verschillende milieuclubs een doorn in het oog.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden