Hivaka / Shutterstock.com

Nieuws melk

Groep Cono-leden in gesprek over overstap

Donderdag 14:30 uur - Klaas van der Horst

Een groepje leden van coöperatie Cono oriënteert zich op een overstap naar een andere verwerker. Reden is dat ze de melkprijs van hun huidige coöperatie vinden achterblijven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De groep ontevreden leden is niet heel groot, ongeveer 10 leden, maar wel met een flinke plas melk van zo'n 50 miljoen kilo op jaarbasis. Dit vertegenwoordigt ruim 11% van de melkplas die Cono vorig jaar had. Mede daarom ligt een eventueel vertrek gevoelig.

Cono heeft de afgelopen jaren niet altijd meer de hoogste melkprijs in Nederland uit kunnen betalen, mede omdat andere verwerkers nieuwe melkstromen introduceerden met extra hoge toeslagen. Ook hebben merkkazen het een tijdlang moeilijker gehad om hun positie te handhaven. Cono is echter ook hard bezig zich terug te vechten.

De kaasmaker meent dat ze momenteel ook goed kan meekomen met de uitbetaalde melkprijs. Algemeen directeur Jerry Griep vindt het mede daarom heel jammer en onnodig dat de groep leden nu naar buiten treedt. Hij wil verder niet heel veel zeggen over het verschil van mening met de groep, maar stelt dat de zaak zeker uitgebreid aan de orde zal komen op de ledenvergadering van 12 en 13 november aanstaande.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden