Shutterstock

Analyse Ruwvoer

Het is bijna gebeurd met de snijmaïsoogst

Dinsdag 17:00 uur - Alex Jurvillier

De grootste drukte in de ruwvoerhandel hebben we achter de rug. De maïsoogst zit er een heel eind op en daarmee is het laatste grote product van het seizoen bijna binnen. De naweeën van het natte groeiseizoen blijven echter merkbaar in de fouragehandel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA Indicatieprijs voor snijmaïs doet deze week een stapje omhoog en stijgt iets naar €72,5 per ton. Het einde van de oogst is in zicht volgens handelaren. De een verwacht van de week te laatste maïs te hakselen, terwijl anderen nog iets langer werk hebben. Ondanks dat sommige percelen laat gezaaid zijn, valt het mee met hoe laat de oogst is dit seizoen. Maïs van de oude oogst die direct gevoerd kan worden is er voor de liefhebber ook nog. De prijzen lopen wel uiteen. De prijsrange loopt grofweg van €70 tot €100 per ton. Met de maïsoogst nog niet helemaal afgerond, vinden de afdekproducten ook nog steeds vlot hun weg naar de veehouders.

In graszaadhooi is weinig handel. Af en toe eens een vrachtje voor de liefhebber is het beeld van de markt. Ondanks dat er maar weinig graszaad voorhanden is, is er ook niet veel vraag. De prijs staat iets onder druk. De DCA Indicatieprijs voor graszaadhooi daalt zodoende naar €180 per ton.

Wat in het vat zit verzuurt niet
De DCA Indicatieprijs van tarwestro stijgt naar €175 per ton. Het aanbod is en blijft krap. Akkerbouwers die stro in de schuur hebben zitten, laten het slecht los volgens handelaren. Stro is er nog zeker wel maar verkopers nemen de gok dat later in het seizoen de prijs zal stijgen. Gerstestro blijft stabiel op €170 per ton. Gerstestro wordt alleen door veehouders als voerstro gevraagd en die markt lijkt net iets minder krap dan tarwestro.

De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft stabiel op €3,45 per procent droge stof. De vraag zit er goed op en daarmee is het aanbod beperkt. We gaan richting de winter, waarmee volgens een insider schakelen de brouwerijen een tandje terug.

Goed grasjaar
De DCA Indicatieprijs voor kuilgras blijft stabiel op €85 per ton. Vooral in de extensievere gebieden is de vraag slapjes. Voldoende regen praktisch het hele groeiseizoen heeft er voor gezorgd dat er voldoende gras is gegroeid afgelopen seizoen. Product bijkopen (omdat een snede weg viel door droogte zoals we afgelopen jaren wel gezien hebben) is nu niet aan de orde. Het zijn de intensieve bedrijven die de markt maken. De DCA Indicatieprijs voor weidehooi blijft deze week gelijk op €195 per ton. De handel zou rustig zijn en normaal doorlopen, zo klinkt uit de markt.

De DCA Indicatieprijs voor voeraardappelen blijft stabiel op €50 per ton. Ook deze handel is ongewijzigd, insiders melden dat er weinig in wordt gehandeld. Alleen heel af een toe een vrachtje, voor 'vijf tientjes'.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden