Agrifoto

Nieuws melk

FrieslandCampina lanceert Integrale Melkprijs

Maandag 15:00 uur - Klaas van der Horst - 2 reacties

FrieslandCampina publiceert vanaf november een nieuwe, hogere melkprijs. Deze is een soort Garantieprijs-plus, want staat boven de garantieprijs en omvat ook de Foqus planet-toeslag voor duurzaamheidsprestaties en vanaf het nieuwe jaar weer een kwantumtoeslag. Inhoudingen en kosten gaan wel af van de Integrale Melkprijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De integrale melkprijs geeft volgens FrieslandCampina meer inzicht in de vergoeding die een lid-melkveehouder van FrieslandCampina per 100 kilo melk kan ontvangen. Bovendien geeft de nieuwe prijs klanten beter inzicht in de opbouw van de melkprijs, wat de concurrentiepositie van FrieslandCampina versterkt.

De zuivelcoöperatie wil met de nieuwe melkprijs ook tegengas bieden aan andere zuivelbedrijven die ook steeds vaker melkprijzen uitbrengen met daarin aanvullende beloningen. Onlangs nog introduceerde Cono een nieuwe prijsformule. A-ware werkt al langer met een WP, een 'werkelijke prijs'.

Bovenop de Integrale Melkprijs kunnen leden een deel van de winst ontvangen in de vorm van een contante nabetaling. De hoogte van deze nabetaling is afhankelijk van de financiële resultaten van de onderneming en is evenredig aan de waarde van de door een lid geleverde melk in bijbehorende kalenderjaar.

Voor On the Way to PlanetProof en biologisch worden aparte integrale melkprijzen bekend gemaakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden