Shutterstock

Nieuws melk

Lactalis ontdoet zich ook van Schotse boeren

8 Oktober 2024 - Klaas van der Horst

De Franse zuivelreus Lactalis rationaliseert de melkaanvoer niet alleen in Frankrijk, ook in Schotland wil het minder melk ophalen en moeten leveranciers elders afzet vinden. Daarvoor krijgen ze 12 maanden de tijd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Schotse boerenbond is kwaad over het besluit van Lactalis. Volgens een woordvoerder van de organisatie gaat het om twaalf boeren in het zuiden/zuidwesten van het land die moeilijk een alternatief kunnen vinden.

Eerder dit jaar werd al bekend dat supermarktketen Tesco ook een groep Schotse melkveehouders wil opzeggen. Dit staat evenwel los van de stappen van Lactalis. Dit bedrijf wil snijden in de kosten. Om die reden wil het vóór 2030 ook af van zo'n zeshonderd Franse melkveehouders met in totaal ongeveer 450 miljoen kilo melk. Het zijn vooral boeren in het oosten van Frankrijk en in Bretagne. Ook hier zijn kostenoverwegingen de aanleiding voor het besluit. Door leveranciers af te stoten hoeft Lactalis minder zuivel te exporteren, wat voor het bedrijf een verlieslatende activiteit is in Frankrijk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden