Agrifoto

Nieuws Melk

Melkprijs A-ware passeert als eerst grens van 60 euro

Woensdag 15:30 uur - Wouter Baan - 3 reacties

De topmelkstroom van A-ware, die gekoppeld is aan het Albert Heijn-concept, heeft voor oktober de grens van €60 per 100 kilo gepasseerd. In België trekt de uitbetalingsprijs van A-ware ook snel aan. Ook Lactalis Leerdammer heeft de melkprijs voor deze maand laten stijgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijs van A-ware stijgt deze maand met €2,75 tot €53,75 per 100 kilo. Dit is berekend bij de standaard Nederlandse gehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Inclusief de maximaal te behalen bonussen stijgt de melkprijs tot €60,50 per 100 kilo.

Zuivelmarkt flink opgelopen
Daarmee is A-ware de eerste verwerker waar de topmelkstroom uitstijgt boven deze psychologische grens, die in het verleden pas één keer eerder werd gepasseerd. Dat was in 2022 toen de zuivelmarkt tot grote hoogte was gestegen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Sinds augustus is de markt opnieuw hard aangetrokken, waarmee er lucht is gekomen voor de melkprijzen. 

In de maximale Melkprijsvergelijker staat A-ware ruim €1,50 los van FrieslandCampina met de PlanetProof-melkstroom. Dit betekent dat A-ware een inhaalslag heeft gemaakt, want twee maanden geleden waren de rollen nog omgedraaid. De werkelijke melkprijs, wat een gemiddelde is van alle melkstromen bij A-ware, noteert €57,71 per 100 kilo. De melkprijs voor België en Zuid-Nederland stijgt met een plus van €2,92 zelfs nog harder en komt uit op €53,27 per 100 kilo.

Lactalis Leerdammer plust ook
Ook Lactalis Leerdammer laat de melkprijs voor oktober stijgen, met €2,63 tot €52,55 per 100 kilo. In de basis-melkprijsvergelijker resulteert dit voorlopig in een derde plek. Inclusief de maximaal te behalen bonussen kan de uitbetalingsprijs oplopen tot €55,15 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden