Bel Leerdammer

Nieuws Melk

Commisie OHP tikt Lactalis Leerdammer ook op vingers

Gisteren 14:00 uur - Klaas van der Horst

Lactalis Leerdammer heeft niet alleen een uitspraak tegen zich gekregen vanuit mededingingsautoriteit ACM, maar ook van de Geschillencommissie Oneerlijke Handelspraktijken (OHP).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Deze commissie is in 2022 in het leven geroepen na het van kracht worden van de wet OHP en valt in dit geval onder verantwoordelijkheid het ministerie van LVVN. In haar meest recente uitspraak draagt ze Lactalis Leerdammer op om uiterlijk vóór 1 januari 2025 de aankoopvoorwaarden aan te passen en 'te komen tot een transparante, begrijpelijke en controleerbare vaststelling van de melkprijs'.

De Commissie vindt ook dat afnemers de vrijheid moeten hebben om al dan niet in te stemmen met de melkprijs. Als ze die keuze niet krijgen en/of niet instemmen, staat het hen vrij om zonder opzegtermijn te vertrekken, zo schrijft ze.

De Commissie heeft de tijd genomen voor deze uitspraak, want de klacht tegen Leerdammer vanwege schending van de wet OHP is begin 2023 ingediend en is na twee tussenuitspraken pas recent in een definitieve versie neergetekend.

Begin deze week werd bekend dat Lactalis Leerdammer door de ACM is veroordeeld vanwege oneerlijke handelspraktijken. Hier gaat het bedrijf tegen in beroep, meldde het. De Geschillencommissie OHP werkt iets anders. Zij doet een bindende uitspraak over wie gelijk heeft en kan een vergoeding toekennen voor de geleden schade, maar hoeft dat niet te doen.   
 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden