Shutterstock

Nieuws Melk

Melkaanvoer VS weer uit de rode cijfers

Dinsdag 11:15 uur - Wouter Baan

Voor het eerst sinds maanden laten de melkaanvoercijfers in de Verenigde Staten geen verdere teruggang zien, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaans landbouwministerie USDA. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de 24 belangrijkste melkveestaten kwam de productie vorige maand uit op 8,19 miljoen ton. Met een plus van 0,1% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder valt van een toename amper te spreken. Wel is de maandenlange teruggang gestopt. Het hele jaar al laten de productiecijfers een teruggang zien. Behalve in februari, maar dat kwam doordat het dit jaar een schrikkeljaar is.

Het voorzichtige herstel van de melkproductie is een gevolg van het feit dat het aantal melkkoeien in augustus niet verder is gedaald ten opzichte van een maand eerder. Met 9,33 miljoen koeien melkt de VS nog wel zo'n 40.000 koeien minder dan een jaar eerder Hier staat echter een hogere productie per koe tegenover.

Vogelgriep in Californië 
In Californië, de grootste melkveestaat van de VS, lag de productie vorige maand 2% hoger dan een jaar eerder. Wel komen uit die staat steeds meer meldingen van besmette melkveebedrijven met vogelgriep. Intussen zijn 25 bedrijven getroffen, zo meldde het USDA recent. Voor deze bedrijven geldt een quarantaineplicht om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Verder springt de toename van 7,8% in Texas in het oog. In andere grote melkveestaten aan de oostkust van het land als New York en Wisconsin staat de productie juist onder druk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden