Milcobel

Nieuws melk

Milcobel verhoogt om krapte en hoge zuivelmarkt

Eergisteren 11:35 uur - Klaas van der Horst

Milcobel heeft de melkprijs voor september met meerdere euro's per 100 liter verhoogd. Dit in reactie op de sterk gestegen zuivelmarktprijzen en ook het initiatief van A-ware volgend. Maar volgens Milcobel is er ook druk om de melkprijs te verhogen door krapte in het aanbod.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het kost moeite om het effect daarvan door te berekenen richting afnemers, zo klaagt de coöperatie. "Typisch is dat er steeds vertraging zit op de doorrekening richting de markt." Het gaat evenwel geleidelijk beter. "De situatie evolueert nu gunstig, met goede negotiaties voor onder meer mozzarella en poeder", aldus het commentaar van Milcobel. "Wat uit de markt wordt gehaald, gaat binnen de coöperatie steevast naar de leden en dus bijgevolg richting melkprijs."

De krapte bij het melkaanbod wordt onder meer veroorzaakt door besmettingen van melkvee met blauwtong, die ook in België om zich heen grijpen.

De standaardmelkprijs wordt met €2,00 per 100 liter verhoogd naar €45,50 per 100 liter, de melkprijs bij reële gehalten en een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter stijgt met €2,12 naar €49,52 per 100 liter, zoals ook te zien in de Boerenbusiness Belgische Melkprijsvergelijker. De maximaal te ontvangen melkprijs komt uit op €49,97 per 100 liter. Dit is bij ook maximale toeslagen. 

In de komende weken belegt Milcobel ledenbijeenkomsten. Daarbij worden onder meer de melkprijssystematiek en het huidige premiesysteem kritisch bezien en waar nodig aangepast.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden