pixinoo / Shutterstock.com

Nieuws melk

Melkaanvoer augustus laagste in 10 jaar tijd

Woensdag 10:45 uur - Klaas van der Horst

De Nederlandse melkaanvoer loopt steeds verder terug, zo blijkt uit de cijfers van RVO Nederland. In augustus kwam de aanvoer niet alleen onder het vijfjaarsgemiddelde voor deze maand uit, maar ook onder elke augustus-aanvoer sinds de vrijgave van de quotering in 2015.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal werd in augustus 1.106 miljoen kilo melk aangevoerd. Dit is 4% minder dan in augustus vorig jaar en ook 3,9% onder het gemiddelde van augustus van de laatste tien jaar.

Met het vetgehalte van de melk was het nog slechter gesteld. Dat was in augustus 4,6% lager dan in augustus vorig jaar. Ten opzicht van juli zakte de melkaanvoer ook behoorlijk. Vergeleken daarmee werd 3,6% minder melk aangevoerd. Qua aanvoer van vet viel de schade nog enigszins mee, want daarbij bedroeg de daling 3,4%.

Cumulatief gezien is de daling van de melkaanvoer minder dramatisch. Tot en met augustus dit jaar is er 1,9% minder melk gekomen dan vorig jaar tot en met augustus. De vetaanvoer is echter 2,15% lager, zo blijkt uit de cijfers van RVO.

Het eiwitgehalte in de melk blijft bij dit alles vrij stabiel.
 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden