Shutterstock

Nieuws Melk

Betere start voor melkseizoen Australië

9 September 2024 - Alex Jurvillier

De Australische melkaanvoer blijft voorspoedig verlopen. De productie in juli was boven het niveau van vorig jaar. De melkfabrieken produceren al het hele jaar boven het niveau van vorig jaar. Het Australische melkseizoen begint in juli dus sterker. Toch blijft de melkaanvoer van juli onder het gemiddelde van de afgelopen jaren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkaanvoer in juli bedroeg 579,44 miljoen liter. Het vijfjarig gemiddelde komt uit op 595,15 miljoen liter. Daar zit de melkaanvoer van juli dit jaar dus nog onder.

De melkaanvoer bedroeg in totaal tot nu toe 4.337,34 miljoen liter. Vorig jaar was dit tot aan met juli 4.174,5 miljoen liter. In 2022 was dit 4.237,6 miljoen liter. In 2021 was de melkaanvoer tot aan met juli met 4.535,3 miljoen liter fors hoger, wat het gemiddelde eveneens omhoog trekt. Als de melkaanvoer van dit jaar dusdanig doorzet, doorbreekt dat de jaarlijkse dalende trend.

Tot nu toe was de melkaanvoer van 2024 beter, mede dankzij verbeterde seizoensgebonden weersinvloeden. In de maand juli begint het nieuwe seizoen voor Australië, wat dus een relatief goede start betekent voor Australië.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden