Cono

Nieuws melk

Cono schrapt entreegeld voor nieuwkomers

3 September 2024 - Klaas van der Horst

Wie lid wil worden van Cono Kaasmakers, hoeft sinds 1 september geen entreegeld meer te betalen. Dit heeft het bestuur van de coöperatie besloten. Reden is dat Cono het melkvolume in de huidige krimpende markt wil behouden en voor nieuwe leden geen onnodige belemmeringen wil opwerpen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De nieuwe regels brengen ook met zich mee dat nieuwkomers voortaan per direct lid kunnen worden. Een wachttijd is voor wat betreft Cono niet meer aan de orde. Nieuwkomers bij Cono hoeven ook niet per se of bij voorkeur uit Noord-Holland te komen. Overijsselse leden zijn even welkom als Noord-Hollandse. In het nog niet zo verre verleden kon Cono Noord-Hollandse melk beter tot waarde brengen, maar die situatie is inmiddels veranderd, stelt algemeen directeur Jerry Griep. De verwaardingsopties van andere melk zijn inmiddels verbeterd.

De entreepremie bij Cono bedroeg tot nog toe €3,00 per 100 kilo melk, dus een toetreder met 1 miljoen kilo melk kan €30.000 in de zak houden als hij overkomt naar de coöperatie. Voor Cono is het verlies van entreegelden van nieuwkomers geen grote financiële aderlating, stelt Griep. De melk die meekomt, is belangrijker. Behoud van melkvolume is overigens geen doel op zich voor de coöperatie. Het is ook nodig om de nieuwe strategie, waar de coöperatie aan werkt, te kunnen uitvoeren. Daar wordt later in het jaar meer over bekendgemaakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden