Fonterra

Nieuws Melk

Melkprijs Fonterra omhoog door gunstige zuivelmarkt

23 Augustus 2024 - Wouter Baan

Fonterra heeft de melkprijs voor het nieuwe seizoen dat in juli is begonnen verhoogd. Daarmee reageert de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie op de aantrekkende zuivelmarkt die ook op de Global Dairy Trade duidelijk tot uiting komt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijsprognose voor het lopende seizoen 2024/25 is met $0,50 verhoogd naar $8,50 per kilo vet en eiwit. Als motivatie van de verhoging wordt gewezen naar de goedlopende zuivelmarkt. Deze week steeg de Global Dairy Trade opnieuw en de top in de markt is nog niet in zicht. Wel wordt een slag om de arm gehouden, gezien het seizoen pas net is begonnen.

Goed jaar gehad
De prognoseprijs voor het in juni geëindigde seizoen 2023/24 is blijven staan op $7,80 per kilo vet en eiwit. Wel laat CEO Miles Hurrel weten dat het dividend dat de leden-melkveehouders tegemoet kunnen zien aan de bovenkant van de range tussen de 0,60 en 0,70 per kilo vet en eiwit zal uitkomen.

De finale melkprijs wordt in september kenbaar gemaakt, tegelijk met de jaarcijfers van het gebroken boekjaar 2024. De topman laat alvast doorschemeren dat de cijfers goed zullen zijn, gezien de naar eigen zeggen sterke prestaties.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden