KvdH

Nieuws melk

Belgische zuivelcoöperaties in nek-aan-nekrace

21 Augustus 2024 - Klaas van der Horst

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel heeft de melkprijs voor augustus met een bijna even grote stap verhoogd als de Waalse concurrent LDA eerder deze week deed met de melkprijs voor juli. De Belgische zuivelmarkt is al lang geen puur Belgisch speeltje meer, maar de twee 'autochtone' coöperaties houden elkaar nauwgezet in het oog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Milcobel heeft de melkprijs bij wettelijke Belgische gehaltes met 75 cent verhoogd naar €43,50 per 100 liter. Bij reële gehaltes (43 gram vet/35 gram eiwit) en maximale toeslagen, kunnen leden tot €47,92 per 100 liter ontvangen, zo meldt Milcobel.

Bij vergelijkbare condities (1,3 miljoen liter per jaar en reële gehalten) betaalt Milcobel voor augustus €47,40 per 100 liter uit. Dat is exclusief een duurzaamheidstoeslag van €1,00. 

Met genoemde basisprijs komt Milcobel boven Arla uit, maar onder die van de andere concurrenten, zoals blijkt uit de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

LDA komt pas over een maand met een melkprijs over augustus. Het bedrijf heeft zojuist de melkprijs over juli vastgesteld. Toevallig was dat ook met een verhouding van 75 cent bij wettelijke gehaltes, maar LDA betaalt over juli wel een iets hogere melkprijs dan Milcobel.

{{dataviewSnapshot(46_1724227818)}}

In de Belgische markt wordt daar nog altijd stevig naar gekeken, al betreft het een andere maand, en zijn er ook andere spelers op de markt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden