Laiterie des Ardennes

Nieuws melk

LDA trekt juli-melkprijs naar gedeelde toppositie

19 Augustus 2024 - Klaas van der Horst

Coöperatie Laiterie des Ardennes (LDA) heeft de melkprijs over de maand juli relatief sterk verhoogd en staat nu samen met FrieslandCampina op een gedeelde toppositie voor die maand.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijs van LDA bij wettelijke Belgische gehalten is met 75 cent verhoogd naar €43 per 100 liter. Bij reële gehalten van 43 gram vet en 35 gram eiwit komt die uit op €46,81 per 100 liter. Dat is nagenoeg even veel als FrieslandCampina in België betaalt aan haar leveranciers (€46,82).

In de Belgische melkprijsvergelijker van Boerenbusiness is dit door een technisch probleem momenteel niet duidelijk te zien, omdat daar voor LDA een te lage volumepremie is weergegeven. Die moet 91 cent zijn in plaats van 51 cent.

De overige vier grote spelers op de Belgische zuivelmarkt zitten trouwens dicht in de buurt van de melkprijs die FrieslandCampina en LDA uitbetalen. Alleen Arla valt met een melkprijs van iets onder de €46,00 per 100 liter een beetje uit de toon.

Voor augustus gaan de melkprijzen overigens weer verder omhoog. Met een melkprijs (exclusief toeslagen) van €48,07 per 100 liter is FrieslandCampina de voorlopige koploper. A-ware en Vreugdenhil Dairy Foods komen daar kort achteraan met beide een melkprijs (ook zonder toeslagen) van €47,72 per 100 liter. Milcobel heeft nog geen nieuwe melkprijs bekend gemaakt. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden