Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers

Zuivelhandelaar Geris ziet winst verdubbelen

19 Augustus 2024 - Wouter Baan

Zuivelhandelsbedrijf Geris uit het Limburgse Nederweert kan terugkijken op een succesvol 2023. De omzet nam weliswaar iets af, maar de winst ging ruim over de kop. Dit blijkt uit cijfers die recent gedeponeerd zijn bij de Kvk. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De omzet van de overkoepelende groepsbv van het bedrijf daalde vorig jaar met een slordige 7% tot €369 miljoen, wat grotendeels een gevolg lijkt van lagere zuivelprijzen dat jaar. Daarmee kan Geris, dat intussen bijna vijftien jaar bestaat, zich nog niet meten met andere grote zuivelhandelshuizen als Interfood en Hoogwegt, wat miljardenbedrijven zijn. De omzet van Numidia schuurt net tegen die grens aan, terwijl Farmel ruim €550 miljoen aan omzet realiseerde in 2023. De omzet van Melkweg is niet beschikbaar, want dat bedrijf behoort tot de Van Drie Group. En Fresena heeft de cijfers over 2023 nog niet bekendgemaakt. 

Fors meer winst
Onder de streep steeg de winst bij Geris met 129% tot €7,1 miljoen, wat grotendeels werd uitgekeerd als dividend. Ten opzichte van de omzet resulteert dat in een nettowinstmarge van 1,92%, waarvoor Geris zich als een handelsbedrijf niet voor hoeft te schamen. De cashflow verslechterde vorig jaar overigens wel wat. Daarbij is de solvabiliteit van minder dan 25% ook niet heel sterk te noemen.

Tot de Geris Food Group behoren naast het zuivelhandelsbedrijf uit Nederweert ook het Italiaanse Cremo SRL en ZZA uit Eindhoven dat zich richt op premium mozzarella.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden