Cono

Nieuws melk

Cono Kaasmakers geeft vooral eiwitprijs een zet

12 Augustus 2024 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers heeft de melkprijs over juli vooral verhoogd door een impuls te geven aan de eiwitprijs. Misschien begrijpelijk voor een kaasmaker, maar het is juist de vetprijs die deze maanden goed scoort in de markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Cono geeft geen verklaring waarom juist de eiwitprijs dan omhoog gaat. Het is niet zo dat Cono de vetprijs helemaal negeert. Ook die gaat omhoog voor juli, maar veel minder dan de eiwitprijs.

Volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker gaat de kale melkprijs met 67 cent omhoog naar €46,70 per 100 kilo. Dit is een prijs die slechts een klein aantal boeren ontvangt. De meesten ontvangen de melkprijs inclusief alle toeslagen, reden waarom Cono naar eigen zeggen in doorsnee €50,46 per 100 kilo uitbetaalt over juli.

Dat is voor individuele boeren nog niet de top, want wie maximaal scoort voor met name Caring Dairy, kan €51,20 per 100 kilo ontvangen. Dit is de prijs bij de huidige standaardgehalten, exclusief btw, een leverantie van 1 miljoen kilo per jaar en na aftrek 5,5 cent bijdrage voor ZuivelNL.

Met de kale melkprijs bevindt Cono zich in de achterhoede van de uitbetalers, maar het is niet de laagste betaler. In juli waren er nog twee bedrijven die minder betaalden. Met de weidemelkprijs betaalde Cono bovendien al weer 24 cent meer dan FrieslandCampina, dat dit jaar toch weer een koploper is.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden