Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws melk

Vreugdenhil zet sterke melkprijs augustus neer

10 Augustus 2024 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Vreugdenhil Dairy Foods verhoogt de melkprijs voor augustus vrijwel even sterk als branchegenoot A-ware. De onderneming uit Nijkerk scoort er de voorlopig hoogste kale melkprijs mee in Nederland en in België helemaal de hoogste melkprijs tot nog toe.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Nederland wordt de melkprijs met €1,34 per 100 kilo verhoogd naar €48,70 per 100 kilo. Daarmee gaat het bijna €0,30 over de kale melkprijs van FrieslandCampina heen. Maximaal (inclusief alle premies en toeslagen) kan €50,80 per 100 kilo worden ontvangen.

Dit is bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo, exclusief btw en na aftrek van bijdrage voor ZuivelNL. Bij hogere vet- en eiwitgehaltes valt de melkprijs natuurlijk hoger uit, zoals valt te berekenen via de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker.

De biologische melkprijs wordt gelijk gehouden op €57,30 per 100 kilo. De Belgische melkprijs wordt met €1,29 verhoogd naar €48,32 per 100 liter. Dat is dan tegelijk de hoogste melkprijs die tot nog toe is vastgesteld voor augustus. Zie daarvoor ook de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. Vreugdenhil wordt daarin binnenkort meegenomen.

Hert bedrijf is in april beginnen met het collecteren van melk in België en heeft daar nog een relatief beperkt aantal leveranciers. Het bedrijf wil daar de komende tijd verdere verandering in aanbrengen en is daarom op de markt met een concurrerende melkprijs.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden