Agrifoto

Nieuws Melk

FrieslandCampina ook in Nigeria weer uit het rood

12 Augustus 2024 - Wouter Baan

FrieslandCampina blijft positieve cijfers brengen. Eind vorige maand rapporteerde het al halfjaarcijfers die beter waren dan menigeen had verwacht. Nu is er het nieuws dat het Nigeriaanse dochterbedrijf Wamco ook weer uit de rode cijfers is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Onder de streep boekte Wamco een winst van 8,5 miljard Nigeriaanse Naira, wat omgerekend met actuele wisselkoersgegevens zo'n €4,75 miljoen is. Over de gehele eerste helft van 2024 is nog wel een verlies zichtbaar van omgerekend zo'n €700.000. Dit komt door teleurstellende cijfers in het eerste kwartaal.

In een toelichting spreekt het bedrijf van uitdagende marktomstandigheden door inflatoire druk, in combinatie met zwakke economische omstandigheden in het land. Niettemin lukte het Wamco als naar eigen zeggen aanbieder van premium zuivelproducten om de afzetvolumes op te schroeven.

Omzet fors hoger
Dit blijkt ook uit de omzet die in het afgelopen kwartaal met liefst 62% toenam tot €71 miljoen, al zit hier waarschijnlijk ook een stukje inflatiedruk in. Ook de tijdelijke oplevering van de geplaagde munt Naira hielp een handje mee. Ondertussen is de munt weer flink verzwakt. Daarbij zijn in de kosten gesneden en ook dat draagt bij aan de winst. Hoewel de cijfers over de eerste helft van 2024 nog wel negatief waren, zegt Wamco vertrouwen te hebben in realiseren van structurele winstgevendheid.

Tijdens de toelichting op de halfjaarcijfers van FrieslandCampina liet CEO Jan Derck van Karnebeek al doorschemeren dat het beter gaat in Nigeria en Pakistan. De tweede kwartaalcijfers van de deelneming in FrieslandCampina Engro Pakistan Limited zijn nog niet gepubliceerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden