Shutterstock

Nieuws Melk

Melkvolume Nieuw-Zeeland laagst sinds 2019

23 Juli 2024 - Wouter Baan

De winter in Nieuw-Zeeland is begonnen en dat is ook terug te zien aan de melkproductie die in juni het seizoensdal bereikte. De aanvoer die maand was bovendien het laagst sinds 2019. In Australië ligt de productie wel voor op vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de achterliggende maanden liep de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland al behoorlijk achter, met in mei zelfs een daling van ruim 6% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In juni is een krimp van 1,1% zichtbaar tot 228.000 ton. Dit is het laagste seizoensdal sinds 2019. Normaal gesproken trekt de productie de komende maanden weer om in oktober en november te gaan pieken.

Australië
'Buurland' Australië kent een vergelijkbaar seizoenspatroon. De meest recente aanvoercijfers gaan terug tot mei toen de productie 645.1 miljoen liter bedroeg. Dit kwam neer op een toename van ruim 3% vergeleken met dezelfde maand in 2023. Het hele jaar ligt de productie voor op voorgaande jaren. Dit is vooral te danken aan de relatief goede beschikbaarheid van water. Daarbij spelen de gunstigere prijzen voor veevoer en kunstmest hierbij een rol, zo geven lokale analisten aan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden