FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina beperkt sneller CO2 voor Mars

18 Juli 2024 - Klaas van der Horst

Een aantal boeren uit de ontwikkelgroep van FrieslandCampina gaat ten behoeve van Mars de CO2-uitstoot extra snel beperken. Ze gaan de uitstoot van broeikasgas al in 2025 met 33% terugbrengen in plaats van in 2030. In dat laatste jaar moet de emissie al zijn gehalveerd ten opzichte van 2015.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De boeren doen dit niet voor niets. Mars gaat de leden-melkveehouders compenseren voor de gewenste inspanningen, bijvoorbeeld voor de kosten van het gebruik van voeradditieven die de methaanuitstoot verminderen. De vernieuwde overeenkomst met Mars geldt voor twee jaar, dus tot eind 2025, maar met de inzet is om te verlengen tot 2030.

Mars is al langdurig klant bij FrieslandCampina en neemt al meer dan dertig jaar zuivelproducten af, onder meer melkvet/room voor bekende merken als M&M's, Snickers en Twix. Voor Mars is het van belang om de CO2-uitstoot snel te verminderen. Doel is een klimaatneutrale productie. Zuivel is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Deze grondstof levert de op één na grootste bijdrage aan de broeikasgasuitstoot van de Mars 'snacking business', zo meldt het concern. 

Van de ruim 9.400 leden-bedrijven van FrieslandCampina hebben er zich in het eerste halfjaar van 2024 meer dan 600 aangemeld voor de ontwikkelgroep. Deze groep richt zich op een versnelde beperking van de broeikasgasuitstoot, door het toepassen en verfijnen van innovatieve maatregelen op het erf. Het doel is dat deze maatregelen uiteindelijk breder in de coöperatie toegepast worden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden