Shutterstock

Nieuws melk

Laiterie des Ardennes verlaagt melkprijs opnieuw

16 December 2022 - Klaas van der Horst

Het Belgische Laiterie des Ardennes heeft de melkprijs voor de tweede maal op rij verlaagd, vanwege de afzwakkende zuivelmarkt. Tegelijkertijd kiest zij er ook voor om de reserves te versterken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijs over november bij de wettelijke Belgische gehalten wordt verlaagd naar €53,00 per 100 liter. Dat komt overeen met een melkprijs bij reële gehaltes en een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter van €55,64.
Daarmee zet het de laagste melkprijs van de vijf grootste Belgische verwerkers over deze maand neer. Dit blijkt ook uit de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Tegelijk met deze stap kiest de coöperatie er ook voor om de reserves met €1,50 per 100 liter te verhogen. Daarmee legt het bedrijf een buffer aan voor moeilijkere tijden.

Dat LDA voorop loopt bij het volgen van de markt, heeft ze de afgelopen twee jaren ook bewezen. LDA gaf als eerste de hogere opbrengsten op de zuivelmarkt door in de melkprijs. Het zit in de cultuur van het bedrijf om dit te doen, en het past ook bij het productpakket van LDA. De coöperatie heet dat in de afgelopen jaren wel verbreed, met de bouw van een mozzarellafabriek, maar het blijft vooral produceren voor andere voedingsbedrijven en de export.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden