Shutterstock

Nieuws Melk

LDA doet melkprijs februari klein beetje omhoog

16 Maart 2022 - Klaas van der Horst

De Belgische coöperatie LDA zet de melkprijs voor februari met een klein stapje omhoog. Ze volgt daarmee de prijsbeweging van concurrent Milcobel, maar blijft wel hoger betalen. A-ware blijft de hoogste.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit de jongste bekendmakingen in de Belgische zuivel. LDA zet de melkprijs voor februari bij standaardgehalten op €44,50 per 100 liter. Bij werkelijke gehalten, zoals die in België worden gehanteerd (4,3% vet en 3,5% eiwit) en een jaarleverantie van 1,3 miljoen kilo, komt dat neer op een prijs van €47,20 per 100 kilo. Dat is precies een euro meer dan Milcobel betaalt onder dezelfde voorwaarden.

Onzekerheden rond oorlog in Oekraïne
LDA heeft volgens een zegsman gekozen voor een bescheiden verhoging in verband met de vele onzekerheden rond de oorlog in Oekraïne.
De twee andere grote partijen op de Belgische markt: A-ware en Arla, zitten daar achtereenvolgens boven en iets onder. A-ware betaalt over februari €47,87, Arla €45,18. Bij de laatste is dit inclusief toeslagen.

Melkprijzen maart deels al bekend
A-ware en Arla hebben intussen ook al een melkprijs voor maart vastgesteld en betalen voor die maand respectievelijk €49,41 en €46,68 per 100 liter uit.

Belgmpf
De prijzen bij de grootste Belgische verwerkers sinds het begin van de prijsstijgingen vorige nazomer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden