Rouveen Kaasspecialiteiten en Aeres Farms gaan een samenwerking aan voor de ontwikkeling van duurzaamheidsprojecten, onderzoek en kennisuitwisseling, internationale studieprojecten en stagemogelijkheden. Rouveen neemt ook de biologische melk af van Aeres.
Naast het leveren van biologische melk is er volgens Aeres een grote behoefte aan kennisontwikkeling en –uitwisseling. Rouveen Kaasspecialiteiten heeft met 'Rouveen Gewoon Duurzaam' een eigen duurzaamheidsprogramma. De coöperatie wil met de kennis en praktijkervaring van de onderwijsinstellingen haar duurzaamheidsprogramma doorontwikkelen op het gebied van onder meer kruidenrijk grasland en het verlengen van de levensduur van melkvee. Hier liggen voor zowel de onderzoeks- als onderwijsteams van Aeres kansen, maar ook voor de leden-melkveehouders van Rouveen Kaasspecialiteiten. Zo wil zij workshops aanbieden aan haar leden en zijn er diverse stagemogelijkheden voor studenten van Aeres MBO en Aeres Hogeschool.
Resultaatgerichtheid aantrekkelijk
Voor Rouveen Kaasspecialiteiten spreekt de praktische, resultaatgerichte instelling van Aeres erg aan als samenwerkingspartner, stelt directer Klaas Hokse van Rouveen Kaasspecialiteiten.
Alleen de melk van het biologische weidebedrijf van Aeres in Dronten gaat straks naar Rouveen. Het gaat om circa 700.000 kilo melk, afkomstig van 85 koeien met een gemiddelde melkproductie van 8.200 kilo melk. De gangbare melk gaat naar FrieslandCampina.
Zeer breed kaasassortiment
Rouveen Kaasspecialiteiten is een coöperatie met 240 leden-veehouders, waarvan circa een kwart een biologisch bedrijf heeft. De coöperatie werkt met tientallen verschillende melkstromen, die worden verwerkt tot een zeer uiteenlopend assortiment kaasspecialiteiten die in meer dan 160 landen wereldwijd worden verkocht.