Kaashandelaar Vandersterre uit Bodegraven gaat naast kaas ook in zuivelingrediënten handelen onder de naam 'Vandersterre Ingredients'. Met deze nieuwe tak wil de kaashandelaar zich toeleggen op de marketing en distributie van zuivelgrondstoffen in de business-to-business markt.
Vandersterre Ingredients legt de focus op het verhandelen van liquide, poeder en boter afkomstig van traditionele koemelk, organische zuivel, Jersey-, geiten- en schapenmelk en zuivel van vegan origine. Opmerkelijk zijn de groene ambities. Het bedrijf is er mede op gericht om de zuivel te verhandelen met volle aandacht voor het milieu. Vandersterre legt de nadruk op een lage ecologische voetafdruk, zo laat het bedrijf weten in het persbericht.
Groeiende vraag
Dennis van Huet, voorheen werkzaam bij Hoogwegt en Bel Leerdammer, gaat de nieuwe businessunit vorm geven. "Vandersterre Ingredients biedt mij de mogelijkheid om mijn passie voor zuivel, handel en ondernemerschap samen te brengen en tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om aan de groeiende vraag naar hoogwaardige voeding met een lage ecologische voetprint te voldoen," aldus Van Huet. Jan Kos, CEO van Vandersterre, geeft aan verheugd te zijn om samen met Van Huet de nieuwe activiteit in de markt te zetten.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.