De problemen omtrent het ophalen van de melk zijn overgeslagen naar Europa. In navolging van de Verenigde Staten en Canada wordt nu ook aan melkveehouders in het Vereningd Koninkrijk gevraagd om de melk weg te spoelen.
Op Twitter maken Britse melkveehouders melding van het feit dat de melk sinds enkele dagen niet meer wordt gecollecteerd. De vraaguitval vanuit de foodservice begint zijn tol te eisen.
Personeelstekorten
In maart kon dit gecompenseerd worden met extra afzet richting de supermarkten, maar die vraag is inmiddels genormaliseerd. Daarbij kampen diverse Britse verwerkers met personeelstekorten, vanwege corona. Het virus grijpt hard om zich heen.
Het aantal besmettingen in het Vereningd Koninkrijk passeerde eind maart de grens van 100.000 en is intussen verder opgelopen. Ook premier Boris Johnson is getroffen en is sinds gisteren opgenomen op de Intensive Care.
Wales
De melkcollectie-problemen spelen onder meer in Wales en in het zuidwesten van Engeland. Hoeveel melkveehouders het precies betreft, is niet bekend. Een woordvoerder van de Royal Association of British Dairy Farmers laat in Britse media dat de verwerkende industrie er alles aan doet om de problemen te verhelpen.
In Nederland hebben melkverwerkers afgesproken elkaar te helpen, wanneer de melkcollectie in gevaar komt, zo meldde de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO) afgelopen weekend.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10886596/ook-de-britten-dumpen-nu-de-melk]Ook de Britten dumpen nu de melk[/url]