Boermarke Desserts, producent van gekoelde en diepgevroren desserts uit Enschede, neemt de productie en verkoop van de zuivelproducten van De Zuivelmakers uit Benschop over. Een tiental melkveehouders, die rauwe melk leveren, stappen ook over naar Boermarke.
Voor Boermarke Desserts houdt de overstap tevens een primeur in, want het bedrijf gaat voor het eerst werken met eigen melk van de 'eigen' melkveehouders. De agrarisch ondernemers gaan de melk leveren onder het duurzaamheidsprogramma 'Duurzame Weidezuivel'. Ook de machines en het productportfolio van De Zuivelmakers vallen onder de overname.
Zure producten
Het gaat voornamelijk om de productie van zure zuivelproducten (zoals yoghurt). Het familiebedrijf Boermarke moet hiermee haar marktpositie in producten als 'Griekse stijl', '0% vet' en volle producten (hangop en roomyoghurt) versterken. Het bedrijf produceert dagelijks circa 60.000 liter roomijs, vla, mousse, yoghurt, pap en kwark.
Lekkerkerker Groep uit Lopik, waar De Zuivelmakers een onderdeel van is, doet de activiteiten van het familiebedrijf van de hand en wil zich gaan focussen op kaas. Daarin is Lekkerkerker, met de onderdelen Kasi Food en Lebo Kaas, naar eigen zeggen de laatste jaren enorm gegroeid. "Door verdere specialisatie verwachten wij de industrie, de foodservicemarkt en de retail nog beter te kunnen bedienen", laat algemeen directeur Mariska Lekkerkerker in een verklaring weten.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.