Maandag 15 januari was de uiterste datum waarop de beschikking voor fosfaatrechten bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de deur uit ging. Hebben alle melkveehouders de beschikking ontvangen en wat zijn de gevolgen? Hierover gaat de Boerenbusiness Poll, bestaande uit 3 vragen.
Nederland telt ongeveer 18.056 bedrijven met melk- en kalfkoeien. Om te zorgen dat de melkveefosfaatproductie onder het fosfaatplafond blijft, wordt per 1 januari 2018 het fosfaatrechtenstelsel ingevoerd en wordt er een generieke korting (8,3%) op de toegekende fosfaatrechten per bedrijf toegepast. Echter, volledig grondgebonden bedrijven worden niet gekort.
Het merendeel van de melkveehouders zou volgens de planning van de overheid de beschikking voor de fosfaatrechten in de bus moeten hebben. De uiterste datum hiervoor was maandag 15 januari 2018. Heb jij de beschikking ontvangen van RVO? Hierover gaan onderstaande vragen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10877213/moet-jij-extra-vee-afvoeren-na-beschikking][/url]
Veeboeren kijken alleen maar of ze meer koeienkunnen melken nooitnaar of bedrijf voortgezet kan worden
Fosfaatrechten staan al op €177,-is al best gezakt binnen 1 week, ze gaan nog verder dalen, want er is VEELfosfaatrechten te koop op quota.nl en wat er wel niet bij de makelaars te koop is
En overal waar te veel van is gaat vanzelf de prijzen naar beneden.
Dus eerste maanden geen fosfaatrechten kopen er stoppen zoveel boeren. De melkveehouderij gaat zo naar de kloten .politiek in Den Haag word is wakker
Beste MN
je weet de prijs goed omlaag te praten maar wat gebeurt er met de (gebakken lucht) BITCOIN?