Opnieuw komt het niet tot een wettelijke verankering van weidegang. Goed nieuws voor de sector, die alles op alles zet om meer koeien de wei in te krijgen. Zo ziet het er naar uit dat komend jaar opnieuw meer bedrijven weer gaan weiden. Maar het neemt niet weg dat een motie om na 2020 nogmaals hierna te kijken wel een meerderheid kreeg.
De laatste weken keerde het onderwerp weidegang weer terug op de politieke agenda. Nipt voor de verkiezingen strandt het voorstel voor verplichte weidegang. De motie van Esther Ouwehand werd verworpen.
De motie die wel werd aangenomen was die van SP, GroenLinks en D66. Daarin wordt gesteld dat wanneer de sector zijn doelen na 2020 niet gehaald blijkt te hebben weidegang alsnog in de wet terechtkomt. Wat inhoudt dat het percentage van 80 procent dan gehaald moet worden.
Jaco Geurts, CDA, deed nog een poging om de politiek kennis te laten maken met melkveehouders. De motie voor een werkbezoek aan melkveehouders werd evenwel verworpen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10873406/Weidegang-komt-toch-niet-in-wet-terecht-]Weidegang komt toch niet in wet terecht[/url]