Stabiele melkprijs

Russische grens weer open voor DOC Kaas

18 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Bij het bekendmaken van de melkprijs over februari laat DOC Kaas ook weten dat de Russische grens weer open is. Goed nieuws nu de melkaanvoer zich op een hoog niveau blijft bewegen. De melkprijs blijft dan ook stabiel op een hoog niveau.

DOC Kaas laat weten dat de prijzen voor melkpoeder en kaas nog steeds goed zijn, maar dat de prijs van room lager uitgekomen is. De melkaanvoer blijft hoog. Tot en met januari loopt de melkaanvoer 4,3 procent voor op vorig seizoen. Jannes Oosterveld geeft aan te hopen dat de markt de hoge melkaanvoer aan blijft kunnen. "Het komt ons dan ook goed uit dat de grens voor export van kaas naar Rusland voor DOC Kaas weer open is."

Alles bij elkaar blijft de melkprijs stabiel als gevolg van een stabiele vetprijs (4,04 euro) en stabiele eiwitprijs (8,10 euro).  Bij levering van 500.000 kg melk resulteert dit in een prijs van 42,91 euro, bij levering van 800.000 kg in een prijs van 43,44 euro en bij levering van 1,1 miljoen kg in een melkprijs van 43,72 euro. Alle prijzen zijn exclusief btw bij levering van 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. Dit houdt in dat de kaasmaker voor de tweede maand op rij meer betaalt voor de melk dan FrieslandCampina.    

DOC kaas graf.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Rusland
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden