Wij gebruiken cookies
Wij maken gebruik van cookies en andere tracking-technologieën om uw surfervaring op onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde inhoud en advertenties te tonen, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen.
Maart was recorddroog, en dat terwijl april meestal de droogste maand van het jaar is! Omgaan met droogte is een grote uitdaging en zal helaas vaker voor gaan komen door klimaatverandering.
Onderzoek uit 2021 toont aan dat het gebruik van biostimulanten in aardappelteelt de droogtestress van het gewas aanzienlijk kan verminderen tijdens droge periodes, mits het weloverwogen wordt toegepast.
Effectief, precisiewerk en meer knollen
Wat zijn biostimulanten?
Naast de klassieke hulpmiddelen in de land- en tuinbouw (meststoffen en bestrijdingsmiddelen) is er inmiddels een heel brede en groeiende groep van hulpmiddelen die nog geen status hebben: de biostimulanten. Hieronder vallen voornamelijk middelen op basis van zeewier- en algenextract, organische zuren, eiwitten, aminozuren, chitine, compost en plantengroeibevorderende micro-organismen. In het bovengenoemde onderzoek zijn verschillende biostimulanten gebruikt waaronder: betaïne, aminozuren, zeewierextract, micro-organismen en absorbant.
Bronnen:
Groenkennisnet - Biostimulanten: een overzicht
Groenkennisnet - Omgaan met droogte in de aardappelteelt
Groenkennisnet - Effect van biostimulanten op droogtestress in aardappelen 2020/2021
Meer informatie:
Groenkennisnet - Dossier: Biostimulanten
Vakinformatie voor de akkerbouwer - Groen Kennisnet
Vakinformatie voor de vollegrondstuinder - Groen Kennisnet