Eigen foto

Aangeboden door TimacAgro

Resultaten: aardappel met en zonder PhysiomaX

25 Juni 2019

Op donderdag 20 juni zijn op 3 Gewastourpercelen een aantal aardappelplanten uitgegraven. Planten (met een gelijk aantal stengels) die behandeld zijn met PhysiomaX en onbehandelde planten zijn met elkaar vergeleken. De beworteling en de fijne opnamewortels waren beter zichtbaar bij objecten die deze wortelhaarstimulerende calcium (300 kilogram per hectare) toegediend kregen.

Op de Gewastourpercelen in Escharen, Voorst en Goor was de grond op donderdag 20 juni nog vochtig, omdat er 1 dag eerder circa 10 millimeter neerslag was gevallen. Vocht zal in de komende maanden de bepalende factor worden voor het vullen van de aanwezige knollen. Op elk perceel zaten overigens wel voldoende knollen en knolletjes onder de plant. Kortom: de potentie is er.

De 2 planten links zijn onbehandeld en de 2 planten rechts zijn behandeld met PhysiomaX (perceel Goor, Overijssel).

Vochtige bodem
De vochtige bodem was uitstekend om met de riek de gehele plant (met beworteling en knollen) boven te halen. Echter, toch blijven er altijd veel fijne haarworteltjes onderin de rug zitten, omdat deze kwetsbaar zijn en snel afbreken bij het uitsteken.

De plant links is behandeld met PhysiomaX en de plant rechts is onbehandeld (perceel Escharen, Noord-Brabant).

Doorworteling
De haarworteltjes (opnamewortels) zijn noodzakelijk om beter aan vocht te komen, zeker in tijden van droogte. Op het oog hadden de behandelde planten een betere doorworteling. De proefrooiingen, die later dit seizoen plaatsvinden, zullen de verschillen in opbrengst en onderwatergewicht op de verschillende grondsoorten laten zien.

De 2 planten links zijn onbehandeld en de 2 planten rechts zijn behandeld met PhysiomaX (perceel Voorst, Gelderland).
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden