Agrifoto

Analyse Biologisch

Biotelers aardappelen en uien kijken het nog aan

Gisteren 14:45 uur - Jurphaas Lugtenburg

De opbrengsten van biologische aardappelen en uien waren mede door de hoge ziektedruk niet geweldig. Kleine voorraden boven de markt zijn vanuit telersperspectief doorgaans goed voor de prijsvorming. Handel in deze producten is echter taai. Kopers en verkopers hebben moeite elkaar te vinden.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Biologische aardappelen en uien zijn er gewoon niet in overvloed dit seizoen. Dat hebben zowel telers als verwerkers goed in de gaten. Een relatief hoog prijsniveau doet op zich recht aan deze situatie. De grote vraag is waar de bovengrens ligt. Telers hebben voor zowel aardappelen €1 in gedachten. Handel en verpakkers vinden dat in deze fase van het seizoen nog een brug te ver. Het gevolg is dat ze elkaar min of meer in de houdgreep houden en er weinig handel is. Telers houden de deur dicht met de gedachte dat verkopen op het huidige niveau altijd nog kan. Daar zijn overigens geen garanties voor. De DCA Indicatieprijs voor biologische aardappelen komt deze week uit op €75 tot €85 per 100 kilo. Voor uien zit de Indicatieprijs op €80 tot €90.

De opbrengsten van biologische peen zijn een stuk beter vergeleken met aardappelen en uien. De oogst is bezig en zowel opbrengst als kwaliteit is volgens insiders heel behoorlijk. Toch is het ook in de peenhandel aan de tamme kant. De DCA Indicatieprijs doet ten opzichte van vorige week een stapje terug naar €21 tot €25 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden