FrieslandCampina

Nieuws Ondernemen

Obligatie fors overschreven bij FrieslandCampina

Gisteren 09:55 uur - Klaas van der Horst

FrieslandCampina heeft een hybride obligatie van €300 miljoen uitgegeven om de uitstaande hybride obligatie te herfinancieren. De oude loopt af in december 2025. FrieslandCampina heeft besloten om nu alvast actie te ondernemen. De nieuwe obligatie werd positief ontvangen en trok meer dan €1,2 miljard aan orders, waarmee deze fors  werd overschreven.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Financiële topman Hans Janssen ziet in de grote vraag naar de nieuwe hybride obligatielening een bevestiging van het vertrouwen in FrieslandCampina. "Met deze uitgifte ondersteunen we niet alleen onze balanspositie, maar waarborgen we ook een brede diversiteit in onze financieringsbronnen." De hybride obligatie heeft een couponrente van 4,85% per jaar tot de eerste rente herzieningsdatum op 23 januari 2030, en is daarmee duurder dan de oude van 2,85%, maar de hele financiële markt is ook veranderd.

De obligatielening wordt hybride genoemd omdat deze voor 50% geldt als eigen vermogen en voor 50% als schuld. Zo behandelen kredietbeoordelaars de faciliteit ook. De verwachting van FrieslandCampina is dat er een beoordeeld aan wordt toegekend van BB+ door S&P en BBB- door Fitch. De notering is op de Global Exchange Market van Euronext Dublin.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden