Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Spanning op de stromarkt loopt op

20 Augustus 2024 - Alex Jurvillier

Het lijkt wel of de onrust op de ruwvoermarkt van de snijmaïs is overgewaaid naar het stro, want over snijmaïs zijn de zorgen nu toch wat getemperd. De stroprijzen lopen behoorlijk op. Bierbostel trekt eveneens aan in prijs en beweegt mee met de markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA Indicatieprijs voor snijmaïs zakt iets naar €95 per ton. De stemmig is rustiger. Inbrengers geven aan dat er bij de nieuwe oogst 'toch wel wat' komt. Er bestaat een kans dat het toch wel meevalt. De paniek die we eerder merkten is een beetje minder.

De stroprijzen lopen verder op. Vorige week stegen de stroprijzen fors en die ontwikkeling zet deze week door. De DCA Indicatieprijs voor tarwe- en gerstestro komt deze week op €155 per ton. Een insider spreekt van een drama. Op veel plaatsen zou de opbrengst de helft zijn van wat deze vorig jaar was. De prijs zou volgens een insider alleen maar verder omhoog gaan. Het is een probleem om aan stro te komen, het aanbod is schaars. Als er iets is, dan komt het gros volgens een inbrenger uit Frankrijk en wat uit Duitsland. Maar als de prijzen verder oplopen, kunnen we het zelfs in Spanje gaan zoeken.

De DCA Indicatieprijs voor bierbostel beweegt mee met de markt en stijgt in prijs naar €3,45 per ton. Inbrengers noemen de markt momenteel stabiel. Gelet op de vraag indiceert dat juist een gelijkblijvende tot stijgende prijs volgens een insider. Anderzijds zou de eiwitmarkt de prijs van bierbostel in de toekomst juist wat kunnen drukken, of beter gezegd: mee omlaag trekken. Er wordt bijvoorbeeld een recordoogst aan soja verwacht.

Graszaadhooi is momenteel heel moeilijk beschikbaar, vertelt een insider. Er zou weinig tot geen handel in zijn. De DCA Indicatieprijs voor graszaadhooi blijft gelijk op €185 per ton.

Er is op het moment weinig echt goed kuilgras. Grof gras is er volgens een insider wel, maar kwaliteitsgras is schaars. De DCA Indicatieprijs blijft gelijk op €85 per ton.

Voeraardappelen zijn heel beperkt beschikbaar. De DCA Indicatieprijs blijft gelijk op €60 per ton.

Voor wat weidehooi betreft, blijft de DCA Indicatieprijs stabiel op €190 per ton. De vraag is momenteel erg klein, en de handel loopt niet hard.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden