Het Rabobank Food & Agri Innovation Fund investeert in het Israëlische InnovoPro. Dit foodtechbedrijf haalt eiwitten uit kikkererwten die kunnen worden gebruikt als ingrediënt voor plantaardige producten als zuivelvrije yoghurt, veganistisch ijs, veggieburgers en energierepen.
InnovoPro uit Tel Aviv, dat in 2015 is opgericht, heeft in een tweede financieringsronde zo'n $18 miljoen opgehaald bij investeerders waaronder het fonds van Rabobank. Hoeveel het investeringsvehicle precies heeft bijgedragen, meldt de bank niet in een verklaring. Rabobank is lovend over de innovatie van het Israëlische bedrijf, die inspeelt op de trend dat consumenten 'gezonder en meer duurzamer plantaardige oplossingen willen zien.'
Miljarden in foodtechnologie
InnovoPro is volgens de bank het eerste bedrijf ter wereld dat een 'revolutionair 70% eiwitconcentraat uit kikkererwten ontwikkelt en op de markt brengt met uitzonderlijke eigenschappen van een neutrale smaak, hoge voedingswaarden en een grote functionaliteit.' Zo heeft het eiwit geen nasmaak, is niet-GMO en wordt niet gezien als allergeen. Met deze eigenschappen in het eiwit volgens de bank zeer geschikt voor het ontwikkelen van een breed scala aan foodproducten.
In de eerste helft van dit jaar is volgens Rabobank zo'n $4,8 miljard geïnvesteerd in foodtechnologie. In heel 2019 was dit $7 miljard. De bank verwacht dan ook dat de omvang van de investeringen blijft stijgen. De waarde van de mondiale markt voor plantaardig eiwit wordt geschat op $40 miljard. Deze groeit naar verwachting jaarlijks met gemiddeld 11% tot ongeveer $75 miljard in 2027.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.