Corona hoeft de plaatsing van zonnepanelen op een stal of loods niet in de weg te staan. Specialist Theo Hartgers van het Barneveldse bedrijf Energy Shift legt uit waarom investeren in duurzaamheid juist nu erg lucratief kan zijn voor ondernemers.
'Corona' is een thema dat in elk gesprek met onze klanten wel een keer valt. Iedereen heeft er last van. Sommigen hebben hun omzet flink zien kelderen, terwijl de schade bij anderen nog meevalt. Ongeacht hun situatie hebben veel agrarische ondernemers toch interesse in een duurzame investering. Dit zijn drie belangrijke redenen waarom zij juist nu zonnepanelen laten plaatsen:
1. Steun van de bank
Banken zijn over het algemeen zeer bereid om mee te denken over de financiering van zonnepanelen. De investering is bewezen rendabel en de rente is nog steeds historisch laag.
2. Extra inkomsten
Ook als de bedrijfsomzet daalt, blijven de zonnepanelen inkomsten genereren. Nu en de komende 25 jaar. Doordat u zelf energie opwekt, bespaart u bovendien flink op uw energierekening. Geeft de meter aan dat niet alle opgewekte stroom wordt verbruikt? Dan verkoopt u het restant aan uw energiebedrijf.
3. Aantrekkelijke subsidies
Alle ondernemers met ruimte voor minimaal 50 zonnepanelen en een grootverbruikersaansluiting komen in principe in aanmerking voor een SDE++ subsidie. U profiteert maximaal 15 jaar lang van de overheidssubsidie, maar ook daarna plukt u de vruchten van uw zonnepanelen. De panelen hebben een levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar. Bij Energy Shift verzorgen wij gratis het volledige aanvraagtraject voor de subsidie.
Zonnepanelen installeren in coronatijd
Corona vormt geen enkele belemmering voor de installatie van zonnepanelen. Bij Energy Shift werken we volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. In het voortraject regelen we zoveel mogelijk vanuit huis en tijdens klantbezoek houden we uiteraard 1,5 meter afstand. Vaak vindt zo'n gesprek in de buitenlucht plaats.
Ook tijdens de installatie treffen we alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Als het wenselijk is, nemen we zelfs een eigen toiletvoorziening mee.
Een dak als inkomstenbron
Op de website www.energyshift.nl leest u meer over zonnepanelen en hoe andere agrarische ondernemers een inkomstenbron van hun dak maakten.