Tijdens een eerste stemronde in de Europese Commissie (EC) op woensdag 25 oktober is het niet gelukt om de licentie van glyfosaat met 10 jaar te verlengen. 16 landen stemde voor een verlenging. Dit was niet genoeg om een meerderheid te behalen.
Woensdagochtend werd een eerste stemronde gehouden voor het hernieuwen van de glyfosaatlicentie voor een periode van 10 jaar. Door een signaal af te geven, hopen tegenstemmers duidelijk te maken dat de toelatingsperiode korter moet zijn.
Duitsland stemt niet mee
Volgens 2 insiders stemden 16 landen voor een verlenging. Daarbij ook Nederland en grote landen als Spanje, Polen, Roemenië en Hongarije. Dit was niet genoeg om een meerderheid van de Europese bevolking te vertegenwoordigen. Zoals verwacht stemde Frankrijk tegen. Ook België, Zweden, Italië en Oostenrijk stemde tegen. Duitsland, een van de belangrijkste partijen, onthield zich van een stemming, samen met Portugal.
Volgens diplomaten vraagt de Commissie lidstaten nu of het mogelijk is meer landen voor te laten stemmen wanneer de licentieperiode wordt verkort.
Update 13:20
Een woordvoerder laat weten dat de Europese Commissie er niet in is geslaagd om een stemronde te houden over de verlenging. Een nieuwe stemronde wordt op korte termijn gepland. Het Europees Parlement vroeg dinsdag 24 oktober of het mogelijk is een licentie te verlenen voor 5 jaar. De EC kwam met een compromis tussen 5 en 7 jaar.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10876327/geen-10-jaar-verlenging-voor-glyfosaat][/url]
Wat is erger: onkruid of kanker?
Ned mannen daar stijgt de gem leeftijd van
Na 60 jaar gebruik van glyfosaat
Lever maar het bewijs dat glyfosaat niet kankerverwekkend is gaat de consument 50% meer betalen voor voedsel
Wat is erger: onkruid of kanker?
De synthese in het blad etc wordt afgeremd waardoor de plant langzaam afsterft. Je kunt de plant ook afdekken zodat er geen licht meer opvalt, krijg je hetzelfde effect.
De synthese van aminozuren wordt geremd in het blad, de stengel en wortels van het onkruid. Door het onthouden van deze aminozuren bij de synthese van vitaminen vergaat het onkruid.
Kjol schreef:De synthese van aminozuren wordt geremd in het blad, de stengel en wortels van het onkruid. Door het onthouden van deze aminozuren bij de synthese van vitaminen vergaat het onkruid.
als ik voor mezelf na ga wat ik gebruik aan glyfosfaat dan is het minimaal
het meeste om de aardappel opslag te bestrijden ik denk wel 90 % van het totale gebruik. bij een ander zal het niet veel anders zijn
nuchter bekeken los van de discussie word mijn concurentie positie alleen maar beter als het verboden word maar dan ook in de rest van de wereld
en daarmee is de kennis van glyfosaatgebruikers omtrent het werkingsmechanisme uitgeput? kom, kom u weet vast wel meer.