Cijfers over 2016

Vleesconsumptie neemt weer toe in Nederland

20 Oktober 2017 - Wouter Baan

De dalende vleesconsumptie is tot stilstand gekomen. In 2016 aten Nederlanders gemiddeld 76,8 kilo vlees, een fractie meer dan in 2015. Zo blijkt uit een Rapport van Wageningen University en Research, waarvoor Wakker Dier opdracht gaf.

Varkensvlees is veruit het populairst in Nederland. In 2016 werd gemiddeld 36,5 kilo varkensvlees per persoon geconsumeerd. Dit is nagenoeg gelijk aan 2015. In de jaren daarvoor was sprake van een licht dalende trend. In 10 jaar tijd is de consumptie van varkensvlees met circa 1 kilo afgenomen.

22,2

kilo

gemiddelde consumptie van pluimveevlees

Pluimveevlees wint terrein
De consumptie van pluimveevlees is in 2016 licht gestegen tot 22,2 kilo. In 10 jaar tijd is de consumptie met circa 1,5 kilo toegenomen. Rundvlees heeft in afgelopen jaar eveneens een beetje terrein gewonnen, met een gemiddeld verbruik van 15,4 kilo. Ten opzichte van 10 jaar terug is de consumptie echter 0,7 kilo gedaald.

Kalfsvlees volgt, met een gemiddelde consumptie van 1,3 kilo, op straatlengte afstand. Het consumptiepatroon van kalfsvlees is al jaren stabiel. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Zes oorzaken waarom varkensprijs onderuit gaat

Nieuws Varkens

Van Rooi Meat houdt winst nog redelijk op peil

Nieuws Varkens

Stevige correcties op de varkensprijzen

Nieuws Varkens

Nog niet eerder was Duitse varkensprijs zo lang stabiel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden