Agrifoto

Analyse Peen

Opbrengst eerst gerooide bewaarpeen valt niet tegen

11 Oktober 2024 - Jurphaas Lugtenburg

Voorzichtig aan wordt er een start gemaakt met de oogst van de bewaarpeen. In de handel blijft het alleen nog wat aan de rustige kant. De export wil nog niet los, vooral Afrika is nauwelijks aan de markt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De eerste doorsteken en rondes op de peenpercelen worden gerooid. De omstandigheden zijn goed en iedereen zit toch nog een beetje met wat vorig jaar gebeurd is in het achterhoofd. Het is nu zelfs wat aan de droge kant aan het worden om te rooien volgens enkele insiders. De opbrengsten zijn vooralsnog goed. Voor eindeloos rekken en uitstellen van de oogst zijn sommige spoelers toch wel beducht. Als de peen eraan toe is en de omstandigheden goed zijn moet je het waarnemen is de strekking.

Weinig reuring
Handel op de boer is redelijk stabiel. Heel veel aanbod wordt er niet gegeven, maar daar staat tegenover dat de vraag ook minder is dan andere jaren. Dat Oost-Europa voldoende eigen peen heeft rond deze tijd gebeurt wel vaker. De grote afwezige is Afrika. Daar kan normaal meer naartoe. Toegegeven dat is geen markt waar iedere spoeler mee uit de voeten kan of even gelukkig van wordt, maar een x-aantal containers die kant op zorgt wel altijd voor wat reuring. Daar schort het nu een beetje aan.

De DCA Notering voor b-peen is deze week gelijk gebleven op €14 tot €15 per 100 kilo. Sommige spoelers bieden minder, maar daar gaan telers niet in mee. In c-peen is de bovenkant van de notering terug bijgesteld naar €16 per 100 kilo.

Lees hier de toelichting van DCA Market Intelligence op de nieuwe noteringen.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden