Shutterstock

Analyse Uien

Drie landen goed voor helft Nederlandse uienexport

Gisteren 15:20 uur - Jurphaas Lugtenburg

De uienexport zit in een opgaande lijn. Voor het eerst dit seizoen komt de weekexport uit boven de 25.000 ton. En ook opvallend: de grootste afnemer komt niet uit Afrika.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In week 35 is er 26.761 ton uien geëxporteerd, zo blijkt uit de cijfers van KCB/GroentFruit Huis. In totaal is er daarmee dit seizoen 161.140 ton uien geëxporteerd. Vorig seizoen werd er over dezelfde periode 7.000 ton meer, oftewel 4% meer uitgevoerd.

Geen Afrikaanse bestemming die de exportlijst aanvoert deze week. Op één staat namelijk Groot-Brittannië met 4.947 ton uien. Daarachter volgen Senegal en Ivoorkust met respectievelijk 4.187 en 3.664 ton. Deze drie bestemmingen zijn daarmee goed voor ongeveer de helft van de weekexport. Zes landen namen meer dan 1.000 ton Nederlandse uien af. Het zijn niet alleen Afrikaanse landen die aan de markt zijn voor Nederlandse uien. In de top 10 staan naast Groot-Brittannië ook Israël, Frankrijk, België en Haïti. Dat de vraag naar uien redelijk breed is, zoals exporteurs aangeven, komt dus ook terug in de exportcijfers.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden