Shutterstock

Nieuws financieel

Uitstel van betaling voor uienexporteur FlevoTrade

Woensdag 13:30 uur - Redactie Boerenbusiness - 26 reacties

Uienexporteur en -handelaar FlevoTrade uit Dronten heeft dinsdag 10 september uitstel van betaling gekregen van het gerechtshof. De geruchtenmolen in de uiensector over de financiën van het bedrijf draaide al langer en dat wordt nu bevestigd. Vorige week verloor het bedrijf overigens een hoger beroep tegen uientelers over de betaling van uien.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

FlevoTrade Onions BV, dat naast de hoofdtak uien ook nog andere agrarische producten vermarkt en exporteert, zoals aardappelen en wortelen onder de naam FlevoTrade, is op 10 september voorlopige surseance verleend door de rechtbank Midden-Nederland. Dat betekent dat het bedrijf voorlopige uitstel van betaling heeft gekregen wegens financiële problemen. De term voorlopig houdt in dat de crediteuren hiervoor nog toestemming moeten verlenen, wat op 18 december tijdens de crediteurenvergadering plaatsvindt.

Afgelopen week heeft FlevoTrade Onions een hoger beroep tegen enkele uientelers over de betaling van uien verloren. De zaak stamt uit 2021 en ging over koopovereenkomsten die ontbonden waren op basis van kwaliteit, maar waar al wel een deel van de uien was geleverd en afgezet. De telers konden daardoor hun product niet vermarkten. Vorig jaar maart werd het bedrijf veroordeeld tot het betalen van ongeveer €70.000 aan de telers, waarna het bedrijf in hoger beroep ging. Dit hoger beroep werd vorige week dus afgewezen door de rechter.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden