Shutterstock

Analyse Peen

Export van peen loopt nog niet vanzelf

6 September 2024 - Jurphaas Lugtenburg

De signalen op de peenmarkt zijn wat tegenstrijdig. De export wil nog niet echt op gang komen en dat drukt de stemming wat. Daar staat tegenover dat er in tegenstelling tot sommige andere seizoen weinig druk is van vroegere rassen die echt weg moeten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De overzeese export van peen loopt nog niet zoals verschillende spoelers het graag zouden zien. Vooral Senegal wordt gemist. Of en wanneer de grens opengaat, blijft onduidelijk. Uien worden nog weleens op de bonnefooi naar West-Afrika gestuurd, maar met peen is dat een te groot risico. Door (laten we het houden op) onduidelijke communicatie hebben sommige spoelers containers weggestuurd, wat ze achteraf liever niet hadden gedaan.

Voor de prijsvorming is het gunstig dat het reuze meevalt met dwingend aanbod van peen die vanwege de kwaliteit gerooid moet worden. Helemaal in balans is de markt niet, maar het is weleens gekker geweest in deze periode aan de aanbodkant. De DCA Notering Peen doet deze week een stapje terug maar het blijft binnen de perken. Zowel b- als c-peen dalen met €1,50 naar €15 tot €19 per 100 kilo.

Lees hier de toelichting van DCA Market Intelligence op de nieuwe noteringen.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden