Zo lijkt de uienmarkt in Tasmanië onder invloed te staan van de overvloed aan Nederlandse uien, waardoor de Tasmaanse uien maar redelijk geprijsd zijn. Er was door een kleiner areaal uien en de verwachting van een kwalitatief goede oogst gehoopt op een hoger prijspeil.
Ook de eerste uien uit Nieuw Zeeland zijn sinds week 2 weer beschikbaar. In Nederland laat men de eerste lichting van de nieuwe oogst aan zich voorbijgaan en zal men naar verwachting met het oog op de voorraad Nederlandse uien terughoudend zijn met het inkopen en dat beperken tot het strikt noodzakelijke.
De Europese markten als Duitsland en Oostenrijk kampen ook deze week met een ongewijzigde prijsstelling. Voor Duitse uien (gesorteerd, middelsortering, geleverd in Big Bags, af sorteerbedrijf) ligt de prijsrange tussen 11,00 en 14,00 euro per 100 kg. Om de afzet van uien in eigen land te pushen worden weer retail acties ingezet. Naar verluidt hebben de acties een positieve uitwerking.
Oostenrijkse telers vermarkten hun uien grotendeels tussen 9,00 en 13,00 euro per 100 kg (gesorteerd, los geleverd in kisten, af bedrijf teler). De winterse kou heeft een positieve uitwerking op de afzet van uien in eigen land.