Agrifoto

Analyse Peen

De schrik van vorig jaar zit er bij peentelers nog in

Gisteren 13:50 uur - Jurphaas Lugtenburg

Het loopt bepaald nog niet storm op de peenmarkt. De laatste vroege rassen worden gerooid en er wordt peen voor in de koeling geoogst. Het is vooral de rustige vraag vanuit het buitenland waar over wordt gesproken.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De schrik na de natte herfst van vorig seizoen zit er bij de telers nog wel een beetje. Als de peen er aan toe is (en het land is bekwaam) wordt er gewoon gerooid. Over de opbrengsten en kwaliteit zijn insiders over het algemeen goed te spreken. De peen is misschien iets korter, maar omdat de planten er wel staan, zitten de tonnen in de meeste gevallen er wel onder. Een rijp gewas niet onnodig in het bed laten zitten komt de kwaliteit ook ten goede, zo is de gedachte. 

In de handel op de teler is het niet erg spannend deze week. Spoelers vinden het aan de exportkant rustig, dus de noodzaak om veel bij te kopen is er niet. Dat is niet vreemd voor deze tijd van het jaar. In Oost-Europa hebben ze voldoende lokaal product. Wil je daar als Nederland mee concurreren, dan met je wel heel scherp door de bocht komen. Dat moet je eigenlijk niet willen volgens enkele insiders. De DCA notering voor zowel b- als c-peen blijft deze week ongewijzigd op respectievelijk €14 tot €15 en €14 tot €16 per 100 kilo. De €16 partijen zijn wel meer de uitzondering aan het worden.

Lees hier de toelichting van DCA Market Intelligence op de nieuwe noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden