Agrifoto

Analyse Peen

De puzzelstukjes van de peenmarkt passen in elkaar

Vandaag 14:55 uur - Jurphaas Lugtenburg

De radertjes blijven netjes draaien op de peenmarkt. Gekke sprongen worden niet gemaakt. Het zou drukker mogen van verschillende spoelers, maar aan de andere kant: zoveel vroege peen staat er ook niet meer.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het valt in deze fase van het peenseizoen mooi in elkaar. De vraag valt vergeleken met andere jaren wat tegen maar dat wordt grotendeels opgevangen door beperkt aanbod. Hoewel er voldoende vocht was en temperaturen niet te extreem waren, is de gemiddelde opbrengst in de vroege peen geen echte topper. Positief punt is dat er weer wat richting Senegal gaat. Dat zijn geen heel grote volumes, maar alle beetjes helpen. Als het zo nog een paar weken door hobbelt, zijn de vroegere rassen weg voordat de doorsteken van de bewaarpeen op de markt komen.

De regen heeft vooralsnog niet gek veel invloed op de markt. Begin van de week kon er tegen de eerdere weerberichten in gewoon gerooid worden. Telers en verwerkers hebben daar gebruik van gemaakt. De meeste spoelers hebben een voorraadje staan waar ze wel een even op kunnen teren. De DCA peennotering doet deze week een klein stapje terug. B-peen komt uit op €14 tot €15 per 100 kilo en c-peen op €14 tot €16 per 100 kilo.

Lees hier de toelichting van DCA Market Intelligence op de nieuwe noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden