Agrifoto

Analyse Peen

Er klinkt een iets vastere ondertoon door in peen

20 September 2024 - Jurphaas Lugtenburg

Deze periode is doorgaans niet de drukste voor de peenspoelers. Dit jaar is daar geen uitzondering op. Sommige spoelers worden daar wat onrustig van en zouden wat willen forceren om meer volume te doen. Anderen zitten meer op het standpunt dat we nu even niet te gek moeten want zoveel peen is er niet.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De peenmarkt neigt naar iets meer aanbod dan vraag maar blijft redelijk in evenwicht. Zoals verschillende spoelers en commissionairs aangeven valt de export wel vaker tegen deze maand. In Oost-Europa kan je eigenlijk alleen terecht als je inclusief transport onder de lokale prijzen zakt. Het valt wel op dat Afrikaanse landen minder doen dan anders. Of je daar rouwig om moet zijn is een tweede. "Export die kant op is net als naar het casino gaan, je kan er flink wat winnen, maar als het tegenzit kost het ook een berg geld", aldus een spoeler.

Vaste ondertoon
Om de export een slinger te geven zouden sommige spoelers willen zakken met de prijs. Lang niet iedereen zit overigens zo in de wedstrijd. Vanuit telers gezien logisch dat ze liever niet zakken in prijs maar ook verschillende spoelers houden de markt liever stabiel. Zoveel peen dat we echt moeten duwen om de markt schoon te houden staat er niet. Daarnaast is het in een stabiele of iets stijgende markt veel prettiger zaken doen. De DCA Indicatieprijs doet deze week een klein stapje terug. B-peen komt uit op €14 tot €16 en c-peen €15 tot €16.

Lees hier de toelichting van DCA Market Intelligence op de nieuwe noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden